Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemberkoekjes
Andréa
Lekkere en makkelijk te maken recept voor knapperige koekjes met een vleugje gember. En dit koekjes recept heeft maar 4 ingrediënten.
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
koeltijd
15
minuten
min
Totale Tijd
50
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
20
koekjes
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
250
gram
boter
kamertemperatuur
▢
2
theelepels
gemberpoeder
▢
250
gram
bloem
▢
125
gram
suiker
fijne kristalsuiker + extra om te bestrooien
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Mix de boter met de suiker in 2 minuten tot een luchtig beslag.
Vervolgens voeg je de bloem en het gemberpoeder toe en mix je nog 1 minuut.
Leg het deeg 15 minuten in de koeling, zodat het minder plakt.
Bestrooi het werkblad met bloemr en rol daar het deeg uit tot ongeveer een halve millimeter dikte.
Steek met een koekjessteker, koekjes uit het deeg. (Net zo lang doorgaan tot het op is.)
Leg de koekjes op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak gedurende 20 minuten.
Haal de koekjes uit de oven en bestrooi met de fijne kristalsuiker.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen