Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige pastinaak soep
Andréa
Een heerlijk kruidige pastinaak soep.Een romige soep op smaak gebracht met verwarmende kruiden zoals kurkuma, koriander en komijn. Een verrassend en lekker voorgerecht.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
1
uur
uur
Totale Tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Soep
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
30
gram
boter
▢
1
eetlepel
olie
plantaardig
▢
1
ui
fijngesneden
▢
700
gram
pastinaken
geschild en in kleine stukjes
▢
1
theelepel
koriander
gemalen
▢
1
theelepel
komijn
gemalen
▢
½
theelepel
kurkuma
gemalen
▢
¼
theelepel
chilipoeder
▢
1200
ml
groentebouillon
▢
zout en peper
naar smaak
▢
200
ml
melk
▢
150
ml
slagroom
▢
Griekse yoghurt
garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
In een soeppan verwarm je de boter en de olie.
De ui en de pastinaak toevoegen en gedurende 5 minuten op een laag vuur koken. Het is daarbij niet de bedoeling dat deze groenten gaan kleuren.
Vervolgens voeg je de kruiden toe en kook je die 2 minuten mee, waarbij je de kruiden door de groenten roert.
Schenk de groentenbouillon erbij en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag en sudder de soep 30 minuten.
Pureer de soep en voeg de melk en de slagroom toe.
Indien nodig, verwarm je de soep nogmaals, maar laat het niet aan de kook komen.
Garneer met koriander en een lepel yoghurt.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen