Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Walnootkoekjes
Andréa
Walnootkoekjes zijn knapperig, romig en bevatten gesmolten karamel. Wordt het nog beter?
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
25
koekjes
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
280
gram
bloem
▢
1
theelepel
zuiveringszout
▢
½
theelepel
zout
▢
225
gram
boter
ongezouten, kamertemperatuur
▢
150
gram
lichtbruine suiker
▢
50
gram
suiker
▢
1
ei
maat L
▢
160
gram
walnoten
in kleine stukjes gehakt, geroosterd
▢
150
gram
fudge
of toffee in kleine blokjes
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
100
gram
walnoten
halve walnoten, voor de garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng bloem, zuiveringszout en zout in een schaal met een vork door elkaar.
In een tweede kom meng je met een mixer de boter met de twee soorten suiker (ongeveer 2-3 minuten)
Voeg het ei en het vanille-extract toe aan het boter mengsel en mix nog 2 minuten.
Schep het bloemmengsel er bij en meng op lage snelheid ongeveer 1 minuut door het beslag.
Pak de walnoten en de toffee / fudge en meng met een spatel door het beslag.
Pak een eetlepel en schep een bergje van het koekjes deeg op een bakplaat. Hou voldoende afstand tussen de koekjes want ze lopen iets uit.
Druk een halve walnoot erin.
Bak de koekjes 10 tot 12 minuten (tot ze goudbruin zijn) in de oven.
Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en breng ze dan voorzichtig over naar een rooster om ze verder te laten afkoelen.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen