Haagse varkenshaasjes met gekarameliseerde appel. Heerlijk!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Nederlands
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
500gramvarkenshaas
bloem
zout en peper
2appels
1eetlepellichtbruine basterdsuiker
2eetlepelsboter
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij de varkenshaas in plakken van ongeveer 2 cm.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en verdeel in 8 plakken.
Doe de suiker in een schaaltje en dip de appelplakken erin.
Verhit ondertussen in twee koekenpannen elk één eetlepel boter.
Doe wat bloem in een schaaltje
Breng de varkenshaas op smaak met zout en peper en druk de haasjes in de bloem. Schudt het overtollige bloem eraf.
Bak de varkenshaas en de appeltjes elk in hun eigen koekenpan in de boter.
Draai de appeltjes na 1-2 minuten.
Draai de varkenshaas na 3 minuten.
Haal de appeltjes als ze mooi goudbruin zijn uit de pan en bewaar ze op de serveerschaal onder aluminiumfolie.
Na nog 2 minuten haal je de varkenshaas uit de pan en legt die op de appeltjes, onder het aluminiumfolie.
Laat 5 minuten rusten en serveer.
Lekker met gebakken aardappeltjes en groene boontjes.
NOTITIES
Haal de varkenshaas ongeveer 15 minuten voor bereiding uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen. Daardoor verwarmt het vlees egaler in de pan (de binnenkant is niet te koud ten opzichte van de buitenkant). Je zou anders een rauwe binnenkant en een gare buitenkant kunnen krijgen.
In dit recept gaan we uit van plakjes varkenshaas. Dit heeft als voordeel dat je ze maar kort hoeft aan te bakken (maximaal 5 minuten) en daardoor droogt het vlees niet uit.
Na het bakken laat je het vlees 5 minuten rusten voor geheet opdient. De sapstromen hebben dan weer kans om tot rust te komen.