Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bodem
De oven voorverwarmen op 160 graden Celsius. Neem 2 ronde taartvormen van 20 cm doorsnede.
Vet deze in en bestrooi met bloem (te veel weggooien).
Bekleed de bodem met bakpapier.
Mix de boter met de suiker tot een licht en luchtig beslag ontstaat.
Op lage stand voeg je de cacao toe, tot deze volledig is opgenomen.
Voeg de eieren een voor een toe, ook tot deze zijn opgenomen.
Voeg de bloem, bakpoeder, espressopoeder en de natriumbicarbonaat toe en m ix op de medium snelheid en voeg geleidelijk het water toe, tot een glad deeg.
Verdeel het deeg over de bakvormen en laat het 30 tot 40 minuten (tot een saté stokje er droog uitkomt, wanneer je het in het midden er in prikt) bakken.
Verlaag de temperatuur naar 150 graden.
Snijd van één van de cakes de bovenzijde recht (en haal hem uit het bakblik). Laat de andere in de bakvorm zitten.
Vulling
Smelt de chocolade au-bain-marie en meng je het met de espressopoeder, de melk en de boter.
Laat het mengsel afkoelen tot 37 graden Celsius.
Klop de mascarpone met de slagroom tot pieken.
Vouw het mascarpone mengsel door de chocolade.
Smeer over de cake in het bakblik de vulling en leg de tweede cake erop.
Laat dit tenminste een uur opstijven in de koelkast.
Haal vervolgens het bakblik weg.
Decoratie
Smelt de pure chocolade au-bain-marie en smeert deze over het bakpapier.
Smelt ondertussen de melkchocolade.
Wanneer de pure chocola iets is uitgehard smeer je met een kwastje de melkchocolade erdoor, waardoor een kunstig effect ontstaat.
Decoreer met de chocoladekrul en leg er eventueel nog een klodder slagroom bij.