Wist je dat je heel eenvoudig eetbare bloemen zelf maakt. Dit recept helpt je daar aardig mee op weg.
Kook Tijd 5 minutenmin
droogtijd 8 uuruur
Totale Tijd 8 uuruur5 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 20bloemen
Ingrediënten
1eiwitmaat L
1theelepelwater
suiker zeer fijn
Eetbare bloemen onbespoten bloemen, in mijn geval viooltjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
De viooltjes afspoelen en laten drogen.
Het eiwit licht mengen met het water (zie tips).
Met een kwastje het eiwit op de blaadjes smeren.
De suiker erover strooien (let op met klontjes).
De bloemen een nacht laten drogen. (In een afgesloten opbergdoos zijn ze enkele maanden houdbaar.)
NOTITIES
Neem verse, stevige bloemen. Zet ze in het water tot je ze gaat gebruiken. Slappe bloemen geven een slecht resultaat.
Gebruik eetbare bloemen (niet alle bloemen zijn eetbaar) en biologische bloemen of uit je eigen tuin (wanneer je geen bestrijdingsmiddelen gebruikt)
Smeer het hele bloemblad, stengel en blaadjes (indien aanwezig) met het eiwit in. Sla geen stukje over.
Meng het ei licht, maar klop het niet.
Leg de bloemen op een bord of plaat en verplaats ze na een seconde of 10 nog even. Anders plakken de bloemen aan het bord vast en krijg je ze nooit meer los.
Suikerbloemen zijn goed te bewaren op een droge plek. Ze blijven dan wel een paar maanden goed. Doe eventueel een zakje rijst bij de bloemen om water weg te vangen.