Ben je op zoek naar een lekker Snickers recept dan heb je het hier gevonden! Het beste recept dat ik tot nu toe geproefd heb. Ziltige noten, romige karamel, een zoete nougat overgoten met knapperige chocola. Dit wil je zelf gaan maken!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Opstijftijd 10 uuruur
Totale Tijd 10 uuruur40 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 10repen
Apparatuur
Mal voor chocolade repen
Ingrediënten
Nougat
500gramsuiker
65 mlwater
160mlglucosestroop
50gram honing
30grameiwit
30gramsuiker
25grampoedersuiker
Karamel
250gramsuiker
175mlslagroom
25gramboter
1theelepelzeezout
Vulling en coating
80gramcashewnoten
240gramchocolapuur
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Nougat
Doe 500 gram suiker, water, glucosestroop en honing in een pan.
Verwarm op middelhoog vuur tot 128 graden Celsius.
Als het warme stroopmengsel de juiste temperatuur heeft haal je het van het vuur af.
Doe het eiwit in een kom en mix, samen met de suiker, tot het stijf is.
Schenk het warme stroopmengsel, terwijl je de eiwitten op langzame stand mixt, erbij.
Schep dan de poedersuiker er ook bij.
Blijf mixen tot de nougat is afgekoeld tot kamertemperatuur.
Haal uit de kom en kneed goed door.
Verdeel de nougat over de mal.
Laat de nougat 8 uur opstijven in de koeling en haal ze vervolgens uit de vorm. Die heb je zometeen weer nodig.
Karamel
Zet een pan met de slagroom en boter op gemiddeld vuur en laat het warm worden. Zet het vuur uit.
In een tweede pan schep je de suiker voor de karamel. Verwarm die tot 160 graden Celsius.
Schenk het slagroom boter mengsel bij de suiker. Let op dit kan spatten dus doe het heel voorzichtig.
Roer de saus goed door tot je geen klontjes hebt. Zet 1 minuut op het vuur tot je een romig mengsel hebt.
Schep het zeezout door de karamel.
Schenk de karamel in de vormen (ongeveer een ½ cm dik).
Verdeel de cashewnoten over de karamel, druk ze iets aan.
Druk vervolgens voorzichtig de nougat op de karamel (niet te hard anders komt de karamel omhoog.
Laat 2 uur opstijven in de diepvries.
Coating
Smelt de chocola au-bain-marie (zie tips).
Leg de candybars op een rooster.
Met een kwastje bestrijk je de onderkant in met gesmolten chocola.
Schenk vervolgens de rest van de chocola over de repen. Herhaal dit totdat de repen goed bedekt zijn.
Laat de repen een uur liggen tot ze goed uitgehard zijn.
NOTITIES
Chocola smelt je au-bain-marie. Dat wil zeggen dat je een vuurvaste kom boven een pan met heet water hangt. Maar je kunt ook de magnetron gebruiken. Stel die in op 600 Watt en verwarm de chocola 30 seconden. Roer door en, wanneer het nog niet voldoende is gesmolten, herhaal je deze stap.
De temperatuur voor het maken van de nougat en karamel komen redelijk nauw. Gebruik dus een suikerthermometer bij dit recept. Het is heel lastig om het zonder te maken.
Gebruik voor het maken van deze repen een mal voor chocoladerepen (siliconen vorm), zoals deze hier. Voor het recept heb je 2 mallen nodig.
Leg de siliconen vorm met nougat en met nougat en karamel in de diepvries gedurende 2 uur. Zo kun je de repen makkelijker uit de vorm krijgen.
Zet het rooster, waarop je de repen neerlegt, op een bakplaat. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie. Wanneer je de repen met chocola bedruipt, kun je na het uitharden, de aluminiumfolie weghalen en is alles meteen schoon.