Een hapje van deze heerlijke mosterd ketjap kipspiesjes en je kunt er niet meer vanaf blijven, zo lekker zijn ze. De kip is gemarineerd in een sinaasappelsap, mosterd en ketjap marinade, die het vlees heerlijk mals en zacht maakt. En natuurlijk een mooie smaak geeft. Super voor een zomer BBQ of dineetje, want deze spiesjes vallen altijd in de smaak.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 8 minutenmin
Marineren 30 minutenmin
Totale Tijd 48 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
½Sinaasappelsap
2eetlepelssojasausKetjap manis of Ketjap medja
1eetlepelsesamolie
2eetlepelszonnebloemolie
1theelepelmosterd
1theelepelgember
1teentje knoflook
2theelepelssesamzaadjes
400gramkipfilet
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Gebruik je houten saté prikkers? Week de saté-prikkers in water (zo verbranden ze minder snel).
Rasp de verse gember en pers de knoflook uit.
Mosterd ketjap kipspiesjes
Doe het sinaasappelsap, sojasaus, sesamolie, zonnebloemolie, mosterd, gember, knoflook en sesamzaadjes in een kom voor de marinade.
Meng de marinade goed door.
Snij de kip in blokjes van 2 x 2 cm en meng ze door de marinade.
Dek af met plastic folie en laat minimaal 30 minuten marineren in de koeling.
Rijg de kipblokjes aan de saté-prikkers.
Verhit de BBQ of grill pan tot hij goed heet is.
Grill de mosterd ketjap kipspiesjes aan beide zijden, ongeveer 4 minuten of tot ze gaar zijn.
NOTITIES
Snij de blokjes kip ongeveer even groot. Zo is elk stukje vlees even gaar.
Gebruik je houten saté prikkers dan kun je die het beste 1 uur in water weken. Zo branden ze niet aan wanneer je gaat bbq-en.
Je kunt deze mosterd ketjap kipspiesjes binnen 30 minuten marineren, maar je kunt dit ook de dag van te voren al opstarten.
Verhit de BBQ of grill goed voor. Daardoor plakt het vlees minder en kun je het goed omdraaien.