Extra zacht, extra sappig en extra romig is deze Italiaanse tomatensoep meet mascarpone. Het is een soep die ontzettend makkelijk te maken is. En als je Passata in plaats van verse tomaten gebruikt staat je soep in 20 minuten op tafel. En wanneer je wat meer tijd hebt gebruik je heerlijke verse tomaten.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Gang Soep
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
olijfolie
1ui
10salie vers
1500gramtomaten
1literrunderbouillon
1literpassata
1eetlepelsuiker
4eetlepelsmascarpone
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Was de tomaten en snij ze grof.
Snipper de ui.
Snij de salie in dunne reepjes.
Italiaanse tomatensoep met mascarpone
Doe wat olijfolie in de pan en smoor de uien en de salie gedurende 3 minuten tot de ui glazig is, op gemiddeld vuur. Blijf roeren.
Voeg de tomaten toe en doe het deksel op de pan.
Laat dit gedurende 3 minuten smoren.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat het 20 minuten sudderen.
Pureer de tomaten en giet de soep door een zeef, zodat de tomatenzaadjes achterblijven (de zeef hoeft niet perse heel fijnmazig te zijn).
Voeg de passata en de suiker toe.
Breng de soep op smaak brengen met zout en peper.
Schep de soep in een soepkom en roer in elke kom 1 eetlepel mascarpone. Serveer meteen.
NOTITIES
Smoor de tomaten voordat je de bouillon toevoegt. Zo krijgen ze nog meer smaak.
Door de tomaten te zeven, krijg je geen tomaten zaadjes in je soep. Gebruik niet de fijnste zeef die je hebt, hij mag best wat grover zijn. Zo wordt je soep zo lekker dik, zoals je bij een Italiaanse tomatensoep gewend bent.
Door een klein schepje suiker toe te voegen aan de soep, wordt de smaak van de tomaten zoeter en nog beter.