Traditionele Argentijnse Biefstuk Chimichurri is een gegrilde steak met een heerlijke saus. Het bevat altijd fijngehakte peterselie, op smaak gebracht met andere smaakmakers zoals peper, olie en azijn. En het is heerlijk om te serveren bij een goed stuk gegrild vlees van de BBQ, zoals steak of Rib Eye. De Chimichurri is verfrissend en kruidig en combineert prachtig met de volle smaak van het vlees. Mijn favoriete recept uit de Argentijnse keuken.
Pulseer tot je een gladde saus hebt. Zijn er nog kleine stukjes ui en peper aanwezig dan is dat niet erg.
Grillen biefstuk
Verwarm de BBQ (of grillpan) tot hij heel heet is.
Smeer de biefstukken in met olie en breng op smaak met zout en peper
⅛ theelepel peper, ¼ theelepel zeezout
Grill de biefstuk 3 minuten, draai hem dan om en grill nog eens 2 minuten. De biefstuk zal medium gebakken zijn.
Haal de biefstukken van de BBQ en verpak ze in aluminiumfolie. Laat 4 minuten liggen.
Dan haal je ze uit de folie en serveer ze met de Chimichurri.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Rode peper - Als je je pittige Chimichurri wilt maken, voeg dan een extra peper (of twee) toe. Als er kinderen mee-eten en je wilt een zachtere chimichurri, verwijder de zaden dan van de peper, voordat je hem aan de saus toevoegt.3. Biefstuk
Als je een geweldige biefstuk wilt, kun je ossenhaas gebruiken. Het is het malste en mooiste deel van een rund. Kogelbiefstuk is net iets minder mals en de gewone biefstuk heeft het meeste structuur en weefsel. De prijs is ook oplopend. De gewone of Hollandse biefstuk is het goedkoopst en voor de Ossenhaas zul je het meeste betalen. Voor dit recept kun je ook kogelbiefstuk of gewone biefstuk gebruiken.
Haal je steak 15 minuten voor het grillen uit de koelkast. Zo krijg je geen koude plekken in je steak en wordt het vlees gelijkmatig warm.
Wikkel je biefstuk na het grillen in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. De sappen hebben tijd om zich door je vlees te verspreiden en worden malser.
4. BewarenBak je steak vers; op die manier heeft hij de lekkerste smaak. Als ik restjes biefstuk heb, wikkel ik ze in plastic folie en bewaar ik ze een dag in de koelkast. Vervolgens snij ik ze dag erop in reepjes en voeg ik ze toe aan een salade.Maar de chimichurri-saus is goed te bewaren:
Koelkast - Bewaar in een luchtdichte verpakking maximaal twee weken in de koelkast. Daarna gaat de smaak achteruit.
Diepvries - Chimichurri kun je drie maanden invriezen zonder smaakverlies. Laat het ontdooien in de koelkast. Tip: vries in een ijsblokjesvorm en doe de blokjes na het invriezen in een diepvrieszakje of doos. Zo kun je afmeten hoeveel je nodig hebt en ontdooi je de juiste hoeveelheid.
5. Voedingswaarde - De voedingswaarde is per portie, inclusief biefstuk en chimichurri-saus. Het is waarschijnlijk een beetje hoog omdat er waarschijnlijk wat saus overblijft.