Een heerlijk gluten-vrij brood van zaden en noten. Want ook je gasten met een beperking door allergie of intolerantie wil je iets lekkers voorzetten. En dit heerlijke brood is een goede en gezonde keus.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng de zaden, noten, havermout, psyllium en zout door elkaar.
Meng in een tweede kom de agave siroop, kokos olie en het water.
Voeg de twee bij elkaar en meng alles goed door.
Doe in een cakeblik van 25 cm lengte.
Laat tenminste 2 uur bij kamertempartuur staan, zodat het stevig wordt.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bak het brood voor de eerste keer gedurende 20 minuten.
Haal het uit de vorm en leg het op het rooster van de oven.
Bak nogmaals 30 - 40 minuten totdat hij mooi knapperig wordt.
Laat op een rooster afkoelen, voordat je het gaat eten.
NOTITIES
Noten en zaden nemen veel vocht op. Daarom voeg je eerst water toe en laat je het dan 2 uur staan. Het vocht wordt dan door de zaden en noten opgenomen en bij het bakken brandt het gluten-vrije brood minder snel aan.
Wanneer je een noten-allergie hebt laat je de hazelnoten weg. Maak je het voor iemand anders vraag het dan goed na. Een noten-allergie of intolerantie is niet hetzelfde als een zaden allergie, maar er zijn mensen die beide allergiën of intolleranties hebben.
Het physillium voeg je toe om het brood te binden tot één geheel. Physillium heeft namelijk veel bindkracht.