Het recept voor deze simpele maar o zo lekkere hagelslag cake is een schot in de roos. Boterzacht, knapperige korst en heerlijke chocolade. Tip top in orde!
Zet de mixer laag en mix het zelfrijzend bakmeel erdoor.
200 gram zelfrijzend bakmeel
Meng tenslotte de gesmolten boter erdoor.
Schudt de hagelslag boven het beslag en meng met een spatel erdoorheen.
50 gram hagelslag
Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven.
Bak 70 minuten tot de cake gaar is.
Laat 5 minuten rusten en los dan de cake uit het blik.
Laat verder afkoelen op een rooster.
NOTITIES
Gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur dan wordt je beslag (en de cake) luchtiger.
Smeer de cakevorm in met boter in en bestuif vervolgens met bloem. Daardoor kun je de cake beter uit het blik verwijderen. Klop wel het teveel aan bloem uit het blik anders krijg je van die lelijke witte vlekken op de buitenkant.
Laat de cake 5 minuten laat staan na het bakken en haal hem dan pas uit het bakblik. Hij krimpt door het afkoelen een beetje waardoor hij makkelijker loskomt uit de vorm.
OventemperatuurGebruik bij voorkeur onder- en bovenwarmte. Stel bij gebruik de temperatuur in op 180 °C. In een heteluchtoven is 160 °C voldoende.Bak de cake in het onderste derde deel/midden van je oven. De cake heeft meer kans om te verbranden als je hem bovenin de oven bakt.