Met een mixer meng je de boter en de suiker, op de hoogste stand ongeveer 4 minuten.
200 gram roomboter, 200 gram suiker
Voeg dan aan het boter/suiker mengsel de eieren één voor één toe (pas de volgende toevoegen als de eerste is opgenomen), terwijl je blijft mixen.
4 eieren
Schep dan de inhoud van de eerste schaal er voorzichtig bij (anders gaat het stuiven), terwijl je mixt totdat alles net is gemengd.
Spatel het beslag in het cakeblik en zet dat in de oven.
Bak tot de cake gaar is (ongeveer 60-70 minuten). Haal de cake uit de oven en laat ongeveer 10 minuten staan. Verwijder dan het bakpapier en laat de cake op een rooster afkoelen.
Chocolade Truffel Crème
Verwarm in een pannetje de melk en het vanille-extract.
250 ml melk, 1 theelepel vanille-extract
In een kom voeg je de eidooiers, de bloem en de suiker bij elkaar en ga je met een garde alles goed doorroeren, tot het een luchtig en lichtgeel mengsel wordt (na ongeveer 3 minuten).
2 eigelen, 1 eetlepel bloem, 50 gram suiker
Haal de hete melk van het vuur en schenk het druppelsgewijs bij de eidooiers, terwijl je blijft roeren.
Wanneer alles is gemengd, schenk je het terug in de pan en zet het nog even op een laag vuur.
Terwijl je blijft roeren laat je het mengsel aan de kook komen en kook je het nog 2 minuten door.
Schenk de custard op een bord, bedek met plastic folie en laat afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie.
150 gram chocola
Mix op hoge snelheid de boter met de poedersuiker en voeg de custard daaraan toe. Meng als laatste de gesmolten chocolade erdoor.
250 gram boter, 60 gram poedersuiker
Samenstellen cake
Snijdt de cake in drie plakken.
Bestrijk de eerste plak met chocolade crème en leg een tweede plak erboven op.
Bestrijk ook die plak met de crème en leg de laatste plak erop.
Smeer de cake aan de zijkanten en bovenkanten met de crème in totdat je een mooie laag krijgt. Doe het restant crème in een spuitzak met kartelmond (Wilton 1M) en leg die samen met de cake in de koeling (10 minuten).
Spuit dan de rozetten op de cake en zet die weer terug in de koeling.
Chocolade Ganache
Verwarm de slagroom tot hij bijna kookt en draai het vuur uit.
60 ml slagroom
Roer de chocolade erdoor net zolang tot die is opgelost.
50 gram chocola
Doe de chocolade in een spuitzakje met smalle punt (Wilton 002) en laat licht afkoelen.
Haal de cake uit de koeling en spuit op elk rozetje een drupje ganache.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop snel en eenvoudig: 2. Vanille-extract - Als je aan kunt komen, gebruik dan echt vanille-extract, wat net een wat diepere smaak heeft als vanillearoma. Via dit recept kun je zelf vanille-extract maken (en zeker als je veel bakt echt een aanrader, want hier kun je een goede tijd mee vooruit).3. Au bain-MarieSmelt de chocola au bain-Marie zodat hij niet aanbrandt. Daarvoor breng je een pan met water aan de kook. Op de pan zet je een kom die boven het water hangt. In deze kom doe je de chocola en smelt je hem.4. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.5. Bewaren
Koelkast - Bewaar de chocolade truffel cake losjes afgedekt tot 5 dagen in de koelkast.
Diepvries - Wikkel de chocolade truffel cake in twee lagen plastic folie. Zo kun je hem tot 2 maanden bewaren in de diepvries.
6. De weergegeven voedingswaarde is per plakje cake.