Een heerlijke tosti met Camembert die smelt op je tong, gekarameliseerde appelstroop voor een zoetje en knapperige walnoten voor die onweerstaanbare textuur. Dit is geen gewoon lunchrecept: dit is een traktatie die je telkens weer gaat maken!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Lunch Recept
Wereldkeuken Europese keukens
Hoeveelheid 2personen
Ingrediënten
4sneetjesbrood
100gramcamembertin repen gesneden
2eetlepelsappelstroop
6walnotenfijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Beleg twee sneeën brood met de Camembert.
4 sneetjes brood, 100 gram camembert
Verdeel over de Camembert de appelstroop (ongeveer 1 eetlepel per snee).
2 eetlepels appelstroop
Verdeel de walnoten over de appelstroop.
6 walnoten
Leg op elke belegde snee brood een van de nog niet gebruikte boterhammen.
Stop de boterhammen in het tostiapparaat en laat 5 minuten, of zo lang als nodig is om de Camembert te laten smelten, grillen.
NOTITIES
1. Camembert: Heb je geen Camembert dan kun je dit ook vervangen door Brie of een andere zachte kaas.2. Geen tostiapparaat? Gebruik een grillpan of een gewone koekenpan op het gas gebruiken. Zorg dan wel dat je halverwege de tosti draait.3. Brood: Dit gerecht is heerlijk met een echt boerenbrood dat je zelf snijdt. Maar een gewone snee bruinbrood of mais brood is ook een goede keuze.4. Bewaren: Deze tosti maak je vers en kun je niet bewaren.