Deze heerlijke varkenshaas saté van de BBQ met een recept voor een romige satésaus, maakt elk grill momentje een feestje. Een makkelijk Indonesisch recept.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
marineren 2 uuruur
Totale Tijd 2 uuruur20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Indonesisch
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Varkenshaas sate van de BBQ
600gramvarkenshaasin blokjes van 2 x 2 cm gesneden
1teentjeknoflookuitgeperst
2cmgembergeraspt
100mlketjap manis
100mlzonnebloem olie
2eetlepelsbruine suiker
½citroensap
1theelepelpeper
2theelepels zout
Romige saté saus
4eetlepelspindakaasof gemalen noten
4eetlepelsbruine suiker
1eetlepelsambal
2eetlepelsketjap manis
100mlkokosmelk
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Varkenshaas saté van de BBQ
Maak de marinade door de knoflook, gember, ketjap manis, zonnebloemolie, bruine suiker, citroen, zout en peper goed te mengen. Mix zolang tot de bruine suiker is opgelost.
Voeg de blokjes varkenshaas toe en meng goed door, zodat alle blokjes bedekt zijn met de marinade.
Dek af met plastic folie en zet minimaal 2 uur in de koelkast om te marineren.
Rijg de varkenshaas op een saté prikker. 3 per stokje is een goed aantal.
Grill de saté 5 minuten aan beiden zijden tot hij gaar is.
Romige saté saus
In een sauspannetje meng je de pindakaas, bruine suiker, sambal, ketjap manis en kokosmelk met een garde.
Laat op gemiddeld vuur warm worden tot het een gladde hete saus is, maar laat hem niet koken. Mocht de saus te dik worden dan verdun je hem met kokosmelk of water.