Snelle en makkelijke salade met gerookte kip en pesto met superveel smaak! Het perfecte bijgerecht voor de BBQ, dineetje of als lunch.
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Bijgerecht, Lunch Recept
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Dressing
100mlyoghurt
2eetlepelsmayonaise
1eetlepelrode pesto
zout en peper naar smaak
Salade
½komkommer
150gramsaladegemengd
200gramgerookte kipfilet
50gramzongedroogde tomaten
1eetlepelpijnboompittengeroosterd
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Dressing
Meng de yoghurt, mayonaise en pesto door elkaar.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Salade
Schil de komkommer en halveer over de lengte.
Schraap de zaden eruit met de achterkant van een lepel.
Snij de komkommer in halve maantjes.
Snij de gerookte kipfilet in blokjes.
Halveer de zongedroogde tomaten (als ze groot zijn).
Meng de sla met de komkommer, kipfilet en zongedroogde tomaten in een grote schaal.
Schenk de dressing erbij en meng tot elk blaadje sla een laagje dressing heeft.
Strooi de pijnboompitten over de salade.
Serveer meteen.
NOTITIES
Ook lekker:Gebruik in plaats van mayonaise yoghurt mayonaise.Bestrooi met Parmezaanse kaas.Snipeer een rode ui en meng die door de salade voor meer pit.