Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Limoncello crème brûlée
Andréa
Een elegant toetje, dit makkelijk te maken recept voor Limoncello crème brûlée. Romige pudding, Limoncello onder een knapperige gekarameliseerd suikerlaagje. Heerlijk fris.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
35
minuten
min
Koeltijd
3
uur
uur
Totale Tijd
3
uur
uur
45
minuten
min
Gang
Nagerecht
Wereldkeuken
Europese keukens, Italiaans
Hoeveelheid
5
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Crème brûlée
▢
450
ml
slagroom
▢
50
ml
Limoncello
▢
⅛
theelepel
zout
▢
5
eidooiers
maat L
▢
100
gram
suiker
Karamel laag
▢
2
eetlepels
suiker
▢
1
theelepel
citroen rasp
biologisch
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Crème brûlée
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Kook water in de waterkoker.
Zet een ovenschaal of braadslede klaar die groot genoeg is om de ramekins in te zetten.
In een steelpannetje breng je de slagroom, Limoncello met het zout op laag vuur aan de kook.
Ondertussen klop je in een schaal de eidooiers met de suiker tot de kleur lichtgeel is en de eidooiers luchtig zijn, ongeveer 3 minuten.
Schenk het slagroom mengsel druppelsgewijs bij de eidooiers, terwijl je met een garde roert.
Giet de custard in de ramekins en zet die in de ovenschaal.
Vul de ovenschaal verder met het kokende water tot de ramekins voor de helft onder staan.
Zet de ovenschaal voorzichtig in de voorverwarmde oven.
Kook de pudding 35 minuten.
Haal de ovenschaal met ramekins voorzichtig uit de oven en vervolgens haal je de ramekins uit de ovenschaal.
Laat 15 minuten bij kamertemperatuur staan.
Zet de custard in de koeling en laat minimaal 3 uur koud worden.
Karamel laag
Meng het citroenrasp door de suikerlaag en wrijf het tussen je vingers, zodat het suiker de citroensmaak overneemt.
Verdeel een dunne laag suiker over de bovenzijde van je custard.
Hou de brander op 5 cm afstand en terwijl je draaiende bewegingen maakt, laat je de suiker karameliseren.
Serveer meteen.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je geen brander dan kun je de crème brûlée ook 2 tot 3 minuten onder de grill plaatsen tot de suiker is gekarameliseerd.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen