Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Daging Rendang Basah
Andréa
Daging Rendang Basah is in de maak. Hemelse geuren stijgen op uit de keuken, niet alleen de smaak is super, maar ook de geuren. Een heerlijk recept.
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
4
uur
uur
Totale Tijd
4
uur
uur
15
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Indonesisch
Hoeveelheid
4
persons
Ingrediënten
Daging Rendang Basah
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
3
uien
gesnipperd
▢
4
theelepels
ketoembar
= koriander
▢
5
theelepels
djahé
= gemalen gember
▢
2
theelepels
djintan
= gemalen komijn
▢
2
tenen
knoflook
gehakt
▢
6
kemiri noten
grof gehakt
▢
3
theelepels
trassie
▢
750
ml
water
▢
100
gram
santen
▢
2
theelepels
tamarinde pasta
▢
1
eetlepel
palmsuiker
▢
750
gram
runderlappen
▢
6
salamblaadjes
▢
3
djeroek poeroet blaadjes
▢
2
theelepels
galangal powder
▢
1
stengel
sereh
gekneusd
▢
zout
naar smaak
Kool komkommer salade
▢
100
gram
chinese kool
gesneden
▢
100
gram
rode kool
gesneden
▢
1
theelepel
dille
▢
½
komkommer
in blokjes gesneden
▢
½
citroen
sap
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
bosuitje
fijngesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Daging Rendang Basah
Zet een pan op het vuur en fruit de ui glazig.
Zet het vuur laag en voeg de gemalen kruiden, de knoflook, kemiri noten en trassie toe en roerbak alles 1 minuut.
Voeg het vlees toe en bruin het aan, ongeveer 5 minuten aan beide zijden
Doe de inhoud van de pan in een slowcooker.
Schenk het water erbij en roer de santen, tamarinde pasta en palmsuiker door het kruidige mengsel.
Leg de blaadjes salam en djeroek, de laos en sereh erbovenop.
Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat 4 uur sudderen.
Proef en breng eventueel op smaak met zout.
Kool komkommer salade
Meng de beide soorten kool met het citroensap.
Meng daar de komkommer, dille, bosui en olijfolie door.
Roer de salade goed door elkaar.
Serveer meteen
NOTITIES
ah
kemiri noten, salam blaadjes, palmsuiker en djeroek poeroet blaadjes kun je verkrijgen bij de Toko
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen