Of je nu een etentje geeft, of je menu voor Pasen in elkaar zet, deze goddelijke frambozen trifle met room is altijd een goed idee! Dit heerlijke dessert is niet alleen makkelijk te maken, maar ziet er ook geweldig uit als je hem op tafel zet. De frisse smaak van de frambozen in combinatie met de romige textuur van de room, zorgen voor de perfecte balans van zoet en zuur.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Europese keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
200mlslagroom
2eetlepelssuiker
1theelepelvanille-extract
100gramlange vingers
4eetlepelsframbozenjam
250gramFrambozenvers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract stijf.
200 ml slagroom, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel vanille-extract
Maken frambozen trifle
Leg de lange vingers onderin de schaal.
100 gram lange vingers
Smeer de frambozenjam hierover uit.
4 eetlepels frambozenjam
Beleg met de verse frambozen (hou er een paar achter ter garnering).
250 gram Frambozen
Schep de room op de frambozen.
Garneer met de achtergehouden frambozen.
Koelen
Laat minimaal een uur goed koud worden in de koelkast.
NOTITIES
1. - Wil je deze frambozen trifle maken? Bestel dan de ingrediënten met één druk op de knop:2. - Frambozen Een trifle gemaakt van vers seizoensfruit is het aller, allerlekkerst. In de maanden mei tot oktober zijn frambozen heerlijk. Maar leef je vooral ook uit met aardbeien, mandarijnen en appel met kaneel.3. - Vanille-extract Frambozen en vanille vullen elkaar goed aan, daarom heb ik aan de slagroom een klein beetje vanille-extract toegevoegd. In de winter is het heerlijk om bijvoorbeeld kaneel te gebruiken.In vanille-extract zit vaak een beetje alcohol. Heb je geen vanille-extract in huis of wil je geen alcohol gebruiken dan kun je het ook vervangen door 2 theelepels vanillesuiker. 4. - Slagroom In dit recept wordt slagroom gebruikt in plaats van mascarpone, waardoor je een lichter toetje krijgt. Dat kan prima als je het toetje vers (op dezelfde dag) serveert. Maar wil je het wat langer vooraf maken, meng dan Klopfix door de slagroom of vervang 50 ml slagroom met 3 eetlepels mascarpone en klop dat stijf. Dit blijft mooier in vorm als topping.5. - Bewaren Een trifle bewaar je tot je hem gaat eten in de koeling. Je kunt deze frambozen trifle tot 2 dagen bewaren in de koelkast. Dek hem daarbij lichtjes af met plastic folie.Je kunt een trifle niet invriezen.