Watermeloen druif ijsjes zijn verkoelend en vol fruit. Wat een lekkere frisse verrassing met heet weer. Een gezond snack voor de zomer.
Bereidingstijd 15 minutenmin
Vriestijd 6 uuruur
Totale tijd 6 uuruur15 minutenmin
Gang Nagerecht
Keuken Overige keukens
Porties 6ijsjes
calorieën 138kcal
Ingrediënten
150gramsuiker
200gramwater
250gramwatermeloen pitloos
250gramdruiven pitloos
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm het water en los de suiker erin op. (Wil je suikervrij of een suikervervanger, lees dan de tips)
Zet het suikerwater in de koeling.
Snij de watermeloen in blokjes en vries hem 2 uur in.
Vries de druiven 2 uur in.
Blend de watermeloen met de helft van het koude suikerwater tot een puree.
Maal ook de druiven met het restant suikerwater tot een sorbet puree.
Vul de vormpjes om en om met de fruitmengsels.
Zet in de diepvries en laat minimaal 4 uur bevriezen.
NOTES
Wil je mooi gekleurde ijsjes wilt, neem je voor het fruit leuke contrasterende kleuren. In dit geval rood van de watermeloen en groene druiven. Maar ook mango, aardbeien en banaan geven mooie kleuren.
Wanneer je liever geen suiker wilt, neem je 350 gram van elke fruitsoort of los je honing of agave siroop op en vul je dat aan tot 200 ml met water.
Heb je geen ijsvormpjes, dan kun je ook leuke kopjes gebruiken met een ijsstokje erin.