Deze makkelijke omelet met garnalen is de oplossing als je een keer iets anders wilt. Probeer dan eens dit lekkere recept dat binnen enkele minuten op tafel staat. Deze omelet is niet alleen heerlijk, maar door ham en rucola toe te voegen, is het een lekkere warme lunch of lichte avondmaaltijd. Een eenvoudig recept waar je van geniet op elk moment van de dag.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak de hamblokjes licht aan.
1 eetlepel olijfolie, 40 gram hamblokjes
Haal de blokjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Klop de eieren los met de ketjap.
2 eieren, 1 eetlepel ketjap manis
Schenk de eieren in de pan zorg dat het vuur laag staat.
Laat het 1 tot 2 minuten lichtjes stollen en maak dan de randen voorzichtig los van de pan met een houten spatel.
Laat vervolgens nog een minuut op laag vuur staan tot de eieren net gestold zijn.
Laat de omelet op een bord glijden.
Strooi de rucola, garnalen, bosuitjes en hamblokjes op 1 helft van het ei.
100 gram Hollandse garnalen, 50 gram rucola, ½ bosuitje
Klap het ei dubbel en serveer meteen
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Vervangingen
Hamblokjes - Kun je ook vervangen door gerookte kip blokjes of uitgebakken spekjes.
Garnalen - Kun je ook vervangen door tonijn of kip.
3. Variaties
Kaas - Voeg wat geraspte kaas toe aan de omelet. Bestrooi de helft van de omelet met de kaas, wanneer je hem bakt in de pan. Lekkere kaassoorten: Cheddar, geraspte belegen kaas, mozzarella en Geitenkaas.
Groenten - Wil je extra groente? Dat kan prima door deze vulling. Denk aan ui, paprika, spinazie, tomaten, courgette of champignons. Snij in kleine plakjes of blokjes en fruit die 3 minuten samen met de hamblokjes. Haal uit de pan en voeg toe aan de vulling.
4. Bewaren Een omelet kun je niet bewaren. Eet hem dus meteen op.5. De weergegeven voedingswaarde is per omelet inclusief vulling.