Een heerlijke tosti met pesto, kaas, pijnboompitten en ham. Een lekker recept voor de lunch en makkelijk te maken
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Lunch Recept
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 1persoon
Ingrediënten
2sneden brood
15grambasilicum
50gramParmezaanse kaas of oude kaas
3eetlepelspijnboompitten
1teentje knoflook
50-100mLolijfolie
1plakkaas belegen
1plakjeham
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Rooster 1 eetlepel pijnboompitten op laag vuur in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren en nootachtig gaan ruiken.
Zet het vuur uit en doe de pijnboompitten in een schaaltje.
In de kom van de keukenmachine doe je basilicum, oude kaas (in 4 stukken), 2 eetlepels pijnboompitten en 1 teentje knoflook.
Zet de keukenmachine aan en zorg dat alles goed klein en gemengd is.
Voeg dan telkens 1 eetlepel olijfolie toe, meng en kijk of de pesto voldoende dikte heeft. Wanneer de pesto smeuïg genoeg is, bewaar je hem in een schaaltje.
Pak een snee brood en besmeer die met 2 theelepels pesto.
Bak vervolgens in de koekenpan de ham tot deze mooi bruin is.
Beleg de boterham achtereenvolgens met kaas en ham en strooi er de geroosterde pijnboompitjes over.
Leg de tweede snee erop en halveer.
Bak in het tostiapparaat of besmeer de buitenkant met boter en bak in een koekenpan tot hij bruin is.
NOTITIES
De ingrediënten zijn ook erg lekker op een afbakbroodje of afbak stokbroodje. Snij het broodje doormidden en smeer vervolgens de pesto erop. Dan de kaas, ham en bestrooien met pijnboompitten. Leg die 2 minuten onder de grill van de oven of zo lang nodig is tot de kaas is gesmolten;
Deze pesto is ook heerlijk te gebruiken door de spaghetti of als smaakmaker van aardappelpuree.