Geniet van deze smaakvolle Tuinbonen Salade met romige geitenkaas en knapperige bacon. Een recept dat heel makkelijk te maken is. De smaken van deze salade vullen elkaar aan, en elke hap geeft een smaakexplosie. Dit is een perfect recept voor een zomerse lunch of als salade bij het avondeten of de BBQ. Deze salade is verrassend en heel lekker!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Lunch, Salade
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 2personen
Ingrediënten
Tuinbonensalade
1theelepelzout
50gramtuinbonengedopt
100gramgemengde salade
150grambacon
50 gramzachte geitenkaasin kleine stukjes verdeeld
2eetlepelszongedroogde tomatenin reepjes gesneden
Dressing
1theelepelgrove mosterd
2eetlepelsolijfolie extra vierge
2theelepelswitte balsamico azijn
2theelepelshoning
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Tuinbonensalade
Breng een pan water met een theelepel zout aan de kook en laat de tuinbonen hierin 3 minuten koken.
1 theelepel zout, 50 gram tuinbonen
Laat uitlekken in een vergiet en spoel goed af met koud water.
Haal het buitenste velletje van de tuinbonen af. Maar daarvoor een klein sneetje in de schil en druk de lichtgroene zachte kern naar buiten.
Meng de tuinbonen met de sla.
100 gram gemengde salade
Bak de bacon in een pan uit tot deze lichtbruin zijn en laat uitlekken op een keukenpapier.
150 gram bacon
Breek in kleine stukken en doe deze bij de sla/tuinbonen.
Meng ook de geitenkaas en de zongedroogde tomaten door de salade.
In een tweede kom meng je de mosterd, olijfolie, azijn en honing.
1 theelepel grove mosterd, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 theelepels witte balsamico azijn, 2 theelepels honing
Proef en voeg naar smaak nog wat azijn of honing toe. Klop alles goed door en verdeel over de salade.
Heerlijk met een krokant gebakken stokbroodje of bruschetta.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met een druk op de knop:2. Vervangingen:
Gemengde sla: Door rucola, wat een lichte pepersmaak geeft. Bacon: Je kunt ook plakjes spek gebruiken.
Vervang de bacon door reepjes zongedroogde tomaten voor een vegetarische variant.
Geitenkaas: Gebruik zachte, naturel, geitenkaas of de variant met honing voor een zoet smaakje. Hou je niet van geitenkaas, dan kun je ook feta of mozzarella gebruiken.
Zongedroogde tomaten: Semi-zongedroogde tomaten (of saladetomaatjes) zijn erg lekker!
3. Ook lekkerVoeg reepjes gegrilde paprika toe voor extra smaak.4. BewarenDeze salade eet je vers en kun je niet bewaren.