Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Metrisch
US normaal
Kleiner
Normaal
Groter
Lavendel ijs
Andréa
Over de Franse vlakten ruist de lavendel zachtjes in de wind… Je krijgt er meteen een zomergevoel van en daar past dit recept voor lavendelijs zeker bij.
Kook Tijd
20
minuten
min
Vriestijd
4
uur
uur
Totale Tijd
4
uur
uur
20
minuten
min
Gang
Nagerecht
Wereldkeuken
Europese keukens
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
steelpannetje
zeef
Handmixer
Diepvriesbak
Ingrediënten
Metrisch
US normaal
▢
3
eetlepels
lavendel
vers, onbespoten
▢
220
ml
volle melk
▢
250
gram
mascarpone
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
100
gram
suiker
▢
2
eetlepels
witte wijn
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
In een steelpannetje meng je de
3 eetlepels lavendel
,
220 ml volle melk
,
250 gram mascarpone
,
1 theelepel vanille-extract
en
100 gram suiker
.
3 eetlepels lavendel,
220 ml volle melk,
250 gram mascarpone,
1 theelepel vanille-extract,
100 gram suiker
Breng langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren.
Wanneer de suiker en de mascarpone zijn opgelost zet je het vuur uit.
Laat 15 minuten staan en zeef de ijsbasis.
Voeg de
2 eetlepels witte wijn
toe en laat afkoelen in de koelkast, minimaal 1 uur.
2 eetlepels witte wijn
Klop met een mixer ongeveer 3 minuten.
Schenk in een diepvriesdoos en zet in de diepvries.
Roer elk half uur met een vork een keer goed door (tot het ijs bevroren is).
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Lavendel kun je het beste zelf kweken (maar gebruik geen bestrijdingsmiddelen) of koop een biologisch gekweekte plant
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen