Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Metrisch
US normaal
Kleiner
Normaal
Groter
Brownies met zwarte bonen
Andréa
Smeuïg, zacht en romig van textuur en vol met vezels en eiwitten. Deze verrassende glutenvrije brownies met zwarte bonen. Met die overheerlijke chocolade smaak die bij een brownie hoort!
Voorbereiding
20
minuten
min
Kook Tijd
25
minuten
min
Totale Tijd
45
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Wereldkeuken
Amerikaans
Hoeveelheid
16
blokjes
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Metrisch
US normaal
▢
125
gram
roomboter
▢
75
gram
chocolade
minimaal 85 % cacao in stukjes gebroken, meestal gluten-vrij, maar kijk het goed na
▢
75
gram
pecannoten
▢
400
gram
zwarte bonen
▢
3
eieren
▢
25
gram
gembersnippers
▢
100
gram
suiker
▢
50
gram
cacaopoeder
▢
snufje
zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg onderin de brownie vorm een bakpapier, zodat de brownies later makkelijk los laten.
Zet een pan water op het vuur en hang daar een kom boven. Smelt de chocolade met de boter au-bain-marie.
Hak de pecannoten en gembersnippers fijn.
Laat de bonen uitlekken in een zeef en spoel ze af onder koud stromend water.
Pureer ze fijn in een blender. Doe dat minimaal 3 minuten, want anders krijg je een melige bonensmaak.
Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar, zodat je een smeuïg mengsel krijgt.
Giet dat in de brownie vorm en laat 25 minuten bakken in de oven.
Laat afkoelen en snij in blokjes
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen