Griekse Yoghurt met Pruimen, een romig toetje waar je geen genoeg van kunt krijgen. De eerste hap die je neemt, zorgt dat de romige smaak van de yoghurt zich mengt met de zoete pruimen en de kruidige saus. De pruimen zijn geweekt in kruidige thee en verwerkt tot een soort compote, met een heerlijke zoete saus. Een simpel te maken dessert.
Voorbereiding 20 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Grieks, Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
20Gedroogde pruimen
250mltheeeen kruidige thee zoals kaneel, zoethout, gember
1sinaasappelschil en sap
2eetlepelshoning
½theelepelspeculaaskruidenof koekkruiden
1theelepelvanille-extract
500mlGriekse yoghurt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Was de gedroogde pruimen en dep ze droog.
20 Gedroogde pruimen
Breng in een pannetje de thee, sinaasappelsap en rasp, koekkruiden, honing en vanille aan de kook.
250 ml thee, 1 sinaasappel, 2 eetlepels honing, ½ theelepel speculaaskruiden, 1 theelepel vanille-extract
Zet het vuur uit en laat 20 minuten staan. De pruimen zullen dan het kruidige vocht opnemen.
Zet het vuur dan weer aan, en laat de saus inkoken tot hij stroperig is, ongeveer 5 minuten.
Verdeel de Griekse yoghurt over de 4 glazen.
500 ml Griekse yoghurt
Lepel dan de pruimen en de saus over de glazen.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop:2. Thee - Gebruik een heerlijke kruidenthee om de pruimen meer smaak te geven. Kaneelthee, zoethout thee en zelfs gember thee zijn heerlijk.3. Vanille-extract - Als je aan kunt komen, gebruik dan echt vanille-extract, wat net een wat diepere smaak heeft als vanillearoma. Via dit recept kun je zelf vanille-extract maken (en zeker als je veel bakt echt een aanrader, want hier kun je een goede tijd mee vooruit).4. Bewaren
Koelkast - De gewelde pruimen compote kun je afgedekt tot 2 dagen bewaren in de koeling.