Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Metric
US Customary
Kleiner
Normaal
Groter
Ras El Hanout kip met kruidige wortel couscous
Andréa
Een kruidig, slank en lekker gerecht, deze Ras El Hanout kip geserveerd met een kruidige wortel couscous. De Arabische keuken op zijn best.
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Arabische keuken
Porties
4
personen
calorieën
640
kcal
Ingrediënten
Metric
US Customary
▢
400
ml
melk
▢
2
theelepels
azijn
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
eetlepel
Ras El Hanout kruiden
▢
40
gram
boter
ongezouten
▢
3
kipfilets
▢
300
gram
couscous
▢
375
ml
groentebouillon
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
4
winterwortels
grof geraspt
▢
2
eetlepels
peterselie
grofgehakt
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
(dit kan ook een avond tevoren)
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de melk, azijn en Ras El Hanout in een kom.
Knijp de knoflook erboven uit en roer die er door.
Leg de kipfilets in de marinade en laat minimaal 20 minuten marineren in de koeling.
Neem de kip uit de marinade en breng op smaak met zout en peper.
Smelt 1 eetlepel boter in een ovenvaste braadpan en bak de kipfilets goudbruin (ongeveer 3 minuten aan elke kant)
Zet de pan dan in de oven en laat verder bakken tot de kip gaar is, ongeveer 8 tot 10 minuten.
Vul een kom met de couscous en schenk de hete bouillon op de couscous.
Roer 1 x goed door en dek dan af met aluminiumfolie.
Laat 10 minuten staan.
Breng op smaak met de komijn, winterwortels, boter en zout en peper.
Bestrooi met de peterselie.
Snijd de kip in stukken en serveer met de couscous
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen