Dit is de ALLERLEKKERSTE kaassoufflé die je ooit gegeten hebt. Dit recept met heerlijk gesmolten kaas, een pitje van de mosterd en een knapperig buitenkant gemaakt van bladerdeeg is ook nog eens makkelijk. Binnen een kwartiertje staat deze vegetarische snack op tafel. Dat is genieten!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwijder het plastic folie van je bladerdeeg en leg het voor je neer.
2 plakjes bladerdeeg
Smeer 1 theelepel mosterd op elk plakje bladerdeeg. Blijf een ½ cm uit de rand.
2 theelepels mosterd
Snij de raclette kaas, zodat hij binnen één helft van het bladerdeeg blijft (en een ½ cm uit de kant). Leg een paar stukjes op elkaar.
2 plakjes raclette kaas
Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen dicht met een vork.
Bestrijk de bovenzijde van de soufflé met het ei.
1 ei
Bestrooi met het paneermeel.
2 eetlepels paneermeel
Bak de kaassoufflé 8 minuten bij 180 °C in de Airfryer.
NOTITIES
1. KaasIn dit recept maken we gebruik van raclette kaas. Het is een Zwitserse vette, halfgare kaas die perfect smelt. Hij heeft een volle smaak en smelt goed. Je zou ook kunnen kiezen voor een Edam of Gouda kaas, maar als die smelten kunnen ze dun worden en kan de kaas eruit lopen.2. Mosterd: Mosterd geeft een klein beetje pit aan de kaas en dit is superlekker (niet voor niets wordt kaas vaak met mosterd uit het handje gegeten). Maar je kunt dit ook achterwege laten.3.Bladerdeeg: Daarmee maak je de krokante buitenkant snel en makkelijk. Welke soort bladerdeeg je gebruikt maakt niet uit.4. Serveer met:Frietjes (een gouden combinatie) of eet het als lunch met een heerlijke salade.5. Opslag
Koelkast: Maak ze maar bak ze nog niet. Verpak ze in plasticfolie en bewaar ze tot 2 dagen in de koelkast.
Diepvries: Je kunt een kaassoufflé prima invriezen. Leg ze op een bakplaat en zet ze 1 uur in de diepvries. Haal ze van de bakplaat af en verpak ze in een diepvriesbak of zakje. Zo kun je ze tot 2 maanden bewaren.