Romige frittata met spinazie en tomaat. Een heerlijke start van de (Zon)dag en nog gezond ook. Lekker met de Parmezaanse kaas. Zo lijkt het bijna zomer.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht, Lunch Recept
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
2tomaten
6eieren
50gramParmezaanse kaas
½theelepelzout
snufjepeper
2eetlepelszonnebloem olie
2tenenknoflook
200gramspinazie diepvries ontdooid, uitgelekt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de grill voor.
Gebruik een ovenvaste pan.
Was de tomaten en haal de zaden en de kern eruit.
Snij in kleine blokjes
Klop de eieren los in een kom.
Rasp de kaas boven de kom en meng met zout en peper.
Verwarm in de pan de olie.
Knijp de teentjes knoflook erboven uit en roerbak 30 seconde.
Doe de spinazie in de pan, roerbak 3 minuten en roer dan de tomaatjes erdoor. Bak nogmaals 1 minuut.
Giet de eieren in de pan en laat op laag vuur 3 minuten bakken.
Zet de pan onder de grill en laat de frittata bakken tot hij stevig en bruin is.
Ongeveer 3 tot 5 minuten.
Snij de frittata in stukken en serveer hem meteen.