Ontdek het vorstelijke recept van Koninginnensoep met gerookte zalm. Een romige kippensoep gegarneerd met reepjes gerookte zalm en dille. Een zachte en romige textuur, en een klassiek en elegante soep. En deze soep is niet alleen voor koningen en koninginnen, jij gaat het zeker ook heerlijk vinden!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Soep
Wereldkeuken Europese keukens, Franse keuken, Nederlands
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
30gramboterongezouten
30grambloem
1literkippenbouillon
1eidooier
100mlslagroom
1theelepeldille
50gramgerookte zalmin reepjes of blokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Maak een roux: Smelt de boter in een soeppan.
30 gram boter
Schud er in één keer de bloem bij en roer de bloem door de boter met een houten spatel.
30 gram bloem
Bak 2 minuten, terwijl je blijft roeren en als er een bal wordt gevormd, schenk je beetje voor beetje de kippenbouillon erbij. Blijf roeren, maar ga over naar een garde.
1 liter kippenbouillon
Laat de soep aan de kook komen en 10 minuten op laag vuur sudderen.
In een kom meng je de eidooier met de slagroom.
1 eidooier, 100 ml slagroom
Schenk daar wat hete soep bij, terwijl je goed roert.
Giet dan het ei mengsel bij de soep.
Schenk de soep in een kom en garneer met de gerookte zalm en dille. Serveer meteen.
1 theelepel dille, 50 gram gerookte zalm
NOTITIES
1. Roux: Bak de bloem minstens twee minuten in de boter anders krijgt de koninginnensoep een bloemsmaak.2. Kippenbouillon:zelfgemaakte op smaak gebrachte kippenbouillon is het lekkerste.3. BewarenVoeg de gerookte zalm niet toe als je de soep wilt bewaren. Laat de soep snel afkoelen naar kamertemperatuur.
Koelkast: Dek de koninginnensoep luchtdicht af en bewaar tot maximaal 2 dagen in de koeling.
Diepvries: Bewaar de soep in een diepvriesdoos. Blijf ½ cm van de bovenzijde, want door het vriezen zet de soep iets uit. Zo blijft de soep wel tot 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast. TIP: Maak porties soep en bewaar de soep per portie. Zo kun je precies ontdooien wat je nodig hebt.
Opwarmen: Laat de soep op gemiddeld vuur opwarmen, terwijl je roert tot hij heet is. Hij hoeft niet te koken (de soep is goed als er stoom boven de pan te zien is). Zo blijft hij goed van smaak en textuur. Voeg vervolgens gerookte zalm toe.