Hoezo is gebakken kip saai? Deze goudbruin gebakken kip met sinaasappel tijm saus bewijst dat! Een makkelijk en snel recept dat je binnen 20 minuten op tafel zet. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en groente, maar ook erg lekker met pasta. Onweerstaanbaar lekker.
Dep de kipfilets droog, bestrooi naar smaak met peper en zout en haal ze door de bloem.
2 kipfilets
Klop het teveel aan bloem van de kip af.
Bak aan beiden zijde 2 minuten tot ze goudbruin zijn.
Zet het vuur gemiddeld en laat de kip in 10 minuten langzaam garen.
Sinaasappel Tijm Saus
Ondertussen smelt je in een pannetje de boter en fruit je het sjalotje ongeveer 3 minuten tot hij glazig is.
1 eetlepel boter, 1 sjalotje
Voeg de tijm, bouillon en het sinaasappelsap toe en breng aan de kook.
2 eetlepels tijm, 200 ml kippenbouillon, 2 sinaasappels sap
Laat tot de helft inkoken.
Roer de crème fraîche door de saus en breng op smaak met zout en peper.
125 ml crème fraîche
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Hoe maak je de kip extra mals? - De kip breng je op smaak met zout en peper en met bloem. Door de bloem krijgt hij een knapperig laagje en blijft hij heerlijk mals. Je bakt de kipfilets eerst vlug bruin en laat ze vervolgens garen op laag vuur. 3. Kippenbouillon - Om de saus de juiste dikte en lekker veel smaak te geven. Het allerlekkerste is zelfgemaakte kippenbouillon, maar heb je dat niet bij de hand, gebruik dan gewoon een blokje.4. Tijm - Gebruik verse tijm om veel smaak te geven aan de sinaasappelsaus. Je kunt de tijm ook door 2 theelepels gedroogde tijm of rozemarijn vervangen.5. Serveer met-
Gebakken aardappeltjes en een heerlijke salade.
Of snij de kip in blokjes en meng samen met de saus door gekookte tagliatelle. Dat geeft een makkelijke Italiaanse avondmaaltijd.
6. Bewaren -Laat de saus en de kip snel afkoelen, voordat je ze gaat bewaren.
Koeling - De saus en de kip kun je tot 2 dagen afgedekt in de koeling bewaren.
Diepvries - Zowel de kip als saus kun je invriezen. Verpak in een diepvriesdoos of zak. Zo blijft het tot 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
Verwarmen - De kip kun je langzaam in de pan opnieuw opbakken. Of doe de filet in een ovenschaal en verwarm 25 minuten bij 160 °C, terwijl het afgedekt is met aluminium folie. De saus doe je in een sauspannetje en verwarm je op gemiddeld vuur, terwijl je roert, tot hij warm is. De saus zal niet gaan schiften, want crème fraîche heeft een hoog vetgehalte, dat dat voorkomt.
7. De voedingswaarde is per persoon, ervan uitgaande dat dit door 2 personen wordt gegeten. De waardes liggen waarschijnlijk te hoog omdat de saus ruim is aangehouden.