Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kersen clafoutis
Andréa
Een heerlijk dessert deze clafoutis. De zoete kersen zijn overgoten met beslag en vervolgens gebakken in de oven. Romig en zoet en je eet het lauw.
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
40
minuten
min
Totale Tijd
55
minuten
min
Gang
Nagerecht, Zoete Baksels
Wereldkeuken
Europese keukens
Hoeveelheid
6
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ovenschaal 20 x 26 cm
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
boter
kamertemperatuur, om de vorm mee in te vetten
▢
500
gram
kersen
ontpit
▢
125
gram
bloem
▢
150
gram
suiker
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
5
eieren
maat L
▢
250
ml
melk
▢
250
ml
slagroom
▢
snufje
zout
▢
2
eetlepels
Kirsch
▢
poedersuiker
Garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Beboter een ovenschaal van 20 x 30 cm.
Verdeel de kersen over de bodem van de schaal.
Meng in een kom de bloem, zout en met de suiker.
Voeg het vanille-extract toe en vervolgens één voor één de eieren, terwijl je roert. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen.
Schenk de melk, slagroom en Kirsch langzaam bij, terwijl je blijft mixen zodat je geen klontjes krijgt.
Giet het beslag in de ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven.
Bak 40 minuten tot de clafoutis gaar is (controleer dat door een prikker in de clafoutis te steken. Komt die er droog uit, dan is je dessert klaar).
Laat 15 minuten staan.
Strooi poedersuiker over de clafoutis. Gebruik een zeef om de poedersuiker goed over de bovenlaag te verdelen.
Serveer meteen.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen