Hartjes Koekjes bakken zijn zoetigheden met een vleugje liefde. Er is iets bijzonders aan deze koekjes. Natuurlijk de heerlijke geur van versgebakken koekjes die zich door het hele huis verspreidt. Maar zeker ook dat elk koekje versierd is met een persoonlijke tekst. Deel deze koekjes met de liefste!
Voorbereidingstijd 25 minutenmin
Bereidingstijd 12 minutenmin
Koeltijd 1 uuruur30 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur7 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Overige keukens
Porties 20koekjes
calorieën 229kcal
Ingrediënten
Koekjes
200gramroomboterongezouten kamertemperatuur
200gramsuiker
1theelepelvanille-extract
1eimaat L
400grambloem
⅛theelepelzout
Icing (kan vervangen worden door kant-en-klare icing)
200gramicing poeder
2eetlepelswater
1Rode schrijfstift met glazuur
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Koekjes
Mix de boter met de suiker in 3 minuten luchtig.
200 gram roomboter, 200 gram suiker
Voeg het vanille-extract en het ei toe en meng nog goed door.
1 theelepel vanille-extract, 1 ei
Zet de mixer op de laagste stand en voeg de bloem en het zout toe. Meng totdat je een deeg hebt.
400 gram bloem, ⅛ theelepel zout
Verpak het in plastic en leg 30 minuten in de koeling.
Rol uit tussen twee vellen bakpapier tot je een dun deeg hebt, en druk de koekjes uit met een hartjes koekjesuitsteker. Leg de koekjes op een bakpapier op een bakplaat.
Zet nogmaals 30 minuten in de koeling (daardoor wordt het deeg goed koud en loopt het bijna niet uit als je gaat bakken, waardoor je koekje de juiste vorm houdt)
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
Bak de koekjes in 12 minuten goudbruin.
Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster.
Laat ze verder afkoelen naar kamertemperatuur.
Icing
Doe het Icing poeder met het water in een kom en mix tot je een gladde icing hebt.
200 gram icing poeder, 2 eetlepels water
Doe de icing in een spuitzak en knip daar een klein puntje vanaf (zodat je een mooie dunne lijn kunt maken). Eerst trek je met een spuitzakje een dunne lijn om het koekje. Vul dan het koekje op.
Laat een half uur uitharden.
Wanneer je een tekst wilt schrijven of iets wilt tekenen dan kan dat nu.
1 Rode schrijfstift
NOTES
1. Uitrollen: Door het deeg tussen twee vellen bakpapier uit te rollen, plakt het minder en krijg je een gladde laag.2. Koelen: Koel het deeg tussendoor, dan plakt het minder. Je koelt het ook voor het de oven in gaat, dan loopt het koekje niet uit in de oven en daardoor hou je een hartjes vorm.3. Vanille-extract: Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).4. Bewaren
Kamertemperatuur: De koekjes zijn tot 5 dagen in een luchtdichte trommel te bewaren bij kamertemperatuur.