Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Metrisch
US normaal
Kleiner
Normaal
Groter
Frambozen chocolade cake
Andréa
Frambozen chocolade cake is een makkelijk recept, met zoetzure frambozen die heerlijk combineren met de romige chocolade cake.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
50
minuten
min
Totale Tijd
1
uur
uur
Gang
Zoete Baksels
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
8
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
cakeblik 15 cm
Ingrediënten
Metrisch
US normaal
▢
140
gram
cakemeel
▢
1
eetlepel
cacaopoeder
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
snufje
zout
▢
150
gram
boter
ongezouten, kamertemperatuur
▢
135
gram
suiker
▢
2
eieren
maat L
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
2
eetlepels
melk
▢
200
gram
frambozen
vers of ontdooid uit de diepvries
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een klein cakeblik (15 cm) in met boter en bestuif met bloem. Klop het teveel aan bloem uit het blik.
Zeef het cakemeel in een kom met de cacaopoeder, bakpoeder en zout zodat het goed luchtig is.
In een tweede kom meng je de boter met de suiker tot het lichtgeel en luchtig is.
Voeg de eieren toe, het vanille-extract en de melk.
Zet de mixer laag en schep voorzichtig het bloem mengsel erdoor. Mix net zolang tot het gemengd is.
Meng met een spatel de frambozen door het beslag.
Schenk het beslag in de cakevorm en bak 50 minuten tot de cake gaar is.
Laat 5 minuten staan en los de cake dan op een rooster.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen