Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde bonensoep
Andréa
Een winterse soep dat is dit recept voor gegratineerde bonensoep. Lekker vegetarisch en pittig van smaak door de zelfgemaakte croutons. Een heerlijke maaltijdsoep
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Soep
Keuken
Overige keukens
Porties
4
personen
calorieën
232
kcal
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
rode ui
fijngesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
1
liter
groentebouillon
▢
1
stengel
bleekselderij
fijngesneden
▢
2
wortels
in blokjes gesneden
▢
400
gram
bonen
gemengd
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
▢
2
sneetjes
brood
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Schenk in de soeppan een scheutje olie en bak de ui daarin tot hij glazig is.
Voeg de knoflook toe en roerbak nog 30 seconde mee.
Schenk vervolgens de groentebouillon met gezeefde tomaten bij het uimengsel en laat aan de kook komen.
Zet het vuur laag en voeg de bleekselderij, wortel en gemengde bonen toe.
Laat 15 minuten sudderen.
Schaaf wat Parmezaanse kaas over het brood en rooster het tot de kaas gesmolten is.
Snij het brood in blokjes.
Schenk de soep in een kom, doe er wat gegratineerde broodblokjes bij en schaaf nog wat extra Parmezaanse kaas over de soep voor wat meer pit.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen