Een makkelijke maaltijd, dit recept voor Tagliatelle uit de oven met gehakt. Zo snel en goed voor te bereiden. Romige tagliatelle, kruidige gehaktballetjes, een heerlijke tomatensaus en gegratineerd met Mozzarella. Binnen een half uur op tafel! Dit moet je een keer zelf maken!
Giet de saus over het gehakt. Zorg dat de tomatensaus goed over de schaal en de tagliatelle verdeeld is.
Topping en bakken
Verdeel de Mozzarella in kleine stukjes over de gehaktballen.
100 gram mozzarella
Zet de schaal in de oven en bak 20 minuten
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Rundergehakt - Je kunt ook kiezen voor half-om-half, kip of lamsgehakt. In plaats van tagliatelle kun je ook fusilli, farfalle of penne gebruiken.3. Voeg een half glas rode wijn toe aan de tomatensaus voor een diepere smaak.4. Zin in extra groente?
Snij een winterpeen en bleekselderij in kleine blokjes en kook die met de tomatensaus mee. Verleng dan de kooktijd van de saus met 5 minuten.
Verdeel wat spinazie uit de diepvries (laat eerst goed uitlekken), over de tagliatelle voor je de gehaktballetjes toevoegt.
5. Voor een romige tomatensaus voeg je 125 ml Mascarpone toe aan de saus.6. Dek de ovenschaal af met bakpapier voordat je de ovenschaal bakt. Zo blijft het vocht in de schaal en droogt de tagliatelle tijdens het bakken niet uit, maar blijft heerlijk zacht.7. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 200 °C. Bij een heteluchtoven is 180 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.8. Bewaren
Koelkast (niet gebakken in de oven) - Je kunt de tagliatelleschotel één dag afgedekt in de koelkast bewaren.
Koelkast (gebakken) - Bewaar de ovenschotel tot drie dagen afgedekt in de koeling.
Diepvries (gebakken) - Bewaar de tagliatelle in een diepvrieszak of doos gedurende maximaal 3 maanden in de diepvries.
Opwarmen - Doe de tagliatelle in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 °C.
9. De voedingswaarde is per persoon, uitgaande dat tagliatelle uit de oven met gehakt en saus met vier personen wordt gegeten.