Een lekkere variant deze kaneel honing creme brûlée, met de warme kaneel en de friszoete honing. En met dit recept gaat je custard zeker niet mislukken.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 35 minutenmin
Koeltijd 3 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur45 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Europese keukens
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Crème brûlée
500mlslagroom
snufjezout
2eetlepelshoning
6ei dooiersmaat L
4eetlepelssuiker
Topping
2eetlepelsbruine suiker
½theelepelkaneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Crême brûlėe
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Zet een braadslede in de oven.
Kook water in de waterkoker.
Breng in een steelpan de slagroom, melk, honing en snufje zout op laag vuur aan de kook.
In een tweede kom meng je de eidooiers met de suiker. Klop met een garde tot de eidooiers lichtgeel en luchtig zijn.
Giet het hete melkmengsel druppelsgewijs bij de eieren, terwijl je met een garde roert.
Giet de custard in ramekins en zet die in de oven in de braadpan. Schenk daar heet water bij, zoveel dat het water tot de helft van de ramekins staat.
Laat dat in de oven 35 minuten sudderen.
Haal de ramekins voorzichtig uit de braadslee en laat de custard 15 minuten staan.
Zet dan in de koeling en laat de custard helemaal afkoelen (minimaal 2-3 uur).
Voor het serveren
Meng de bruine suiker en de kaneel door elkaar en strooi over de custard.
Met een brander brandt je de suiker tot een krokante karamel laag. Heb je geen brander gebruik dan de grill van je oven en plaats de ramekins daar kort onder (blijf er bij in de buurt).