Een heerlijk recept voor honing blondies met walnoten vormen een heerlijke lekkernij die zowel zoetekauwen als chocoholics lekker gaan vinden. Blondies zijn een variatie op de chocolade brownies, met een boterachtige smaak en zachte textuur. En ze zijn heel makkelijk te maken.
Voorbereiding 25 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 55 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 16stukjes
Ingrediënten
75grampure chocolade
50gramwalnoten
125gramboterongezouten
120gramhoning
150gramlichtbruine basterdsuiker
1eimaat L, losgeklopt
1theelepelvanille-extract
175grambloem
1theelepelzout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
Besmeer een bakblik met boter en leg er een bakpapier in dat je aan twee zijkanten laat overhangen (zodat je de blondie naderhand makkelijk uit het bakblik kan lichten.
Hak de chocolade en walnoten grof.
75 gram pure chocolade, 50 gram walnoten
Verhit de boter en de honing in een pannetje, tot de boter is gesmolten.
125 gram boter, 120 gram honing
Schep daar de lichtbruine suiker bij en roer alles goed door.
150 gram lichtbruine basterdsuiker
Laat 15 minuten afkoelen en roer dan het ei en het vanille-extract erdoor.
1 ei, 1 theelepel vanille-extract
Vervolgens roer je de bloem en zout erdoor.
175 gram bloem, 1 theelepel zout
Met een spatel meng je de chocolade en walnoten door het beslag en giet het in het bakblik.
Zet het bakblik in de oven en bak 30 minuten.
Laat de blondie afkoelen en los het uit het bakblik. Verwijder het bakpapier.
Net voor het serveren, snij je de blondie in vierkantjes.
NOTITIES
1. TIP: Heel belangrijk afkoelen in de vorm - Wanneer een blondie niet is afgekoeld zal hij nog smeuïg en niet vast zijn. Los de blondie daarom pas wanneer hij is afgekoeld. Je kunt hem dan ook beter in blokjes snijden.2. Walnoten: Kun je ook vervangen door pecannoten of geroosterde hazelnoten, fijngehakt. Je kunt de noten ook prima weglaten.3. Chocola: Dit recept is gemaakt met pure chocola, maar je kunt ook melk of witte chocola gebruiken. Liever geen chocola? Laat het dan weg.4. Bewaren
Kamertemperatuur: Bewaar de blondies in een luchtdichte doos (of verpak ze in plasticfolie). Zo kun je ze tot 3 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
Diepvries: Wil je ze langer bewaren vries ze dan in! Verpak de cakejes per stuk in plasticfolie en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je ze tot 2 maanden in de diepvries bewaren.