Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Metrisch
US normaal
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante kip met Parmezaanse kaas
Andréa
Een recept voor krokante kip Parmezaan. Want wat is lekkerder dan een heerlijk stukje kip bakken met mooie kruiden en een krokante laag.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
5
minuten
min
Totale Tijd
15
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
Metrisch
US normaal
▢
1
ei
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
grof geraspt
▢
1
theelepel
tijm
▢
1
theelepel
oregano
▢
75
gram
paneermeel
▢
4
eetlepels
bloem
▢
2
kipfilets
▢
50
ml
zonnebloemolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Klop in een diep bord het ei los.
Meng in een tweede diep bord de kaas, kruiden en het paneermeel.
In een derde diep bord verdeel je de bloem.
Snij de kip verticaal doormidden (zodat je een dunne filet krijgt)
Leg elk plakje kip tussen twee velletjes plastic folie en sla hem plat met de vleeshamer (of deegroller).
Haal elk stukje kipfilet eerst door het bloem (klop het teveel eraf), vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel kaas mengsel.
Verhit de olie in een pan en bak elke kipfilet krokant en gaar (ongeveer 5 minuten).
Lekker met gebakken aardappeltjes, pasta of in kleine reepjes in een salade
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen