Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ui quiche met feta
Andréa
Een recept voor een hartige ui quiche met feta. Je serveert ze als hapje of in een mooie quiche vorm. Lekker als lunch of brunch.
Voorbereiding
20
minuten
min
Kook Tijd
25
minuten
min
Totale Tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Quiche en Hartige Taart
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
8
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
50
ml
olijfolie
▢
1
rode ui
▢
12
velletjes
filodeeg
ontdooid
▢
2
eieren
maat L
▢
100
ml
slagroom
▢
1
eetlepel
Italiaanse kruiden
gedroogd
▢
50
gram
feta
verkruimeld
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Vet de muffinvorm in met wat olijfolie.
Ontvel de ui en snijdt hem in ringen.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui in 5 minuten op laag vuur glazig.
Leg een velletje filodeeg voor je en halveer het.
Stop de ene helft in een bakje, bestrijk het filodeeg met olie en leg daar het tweede velletje bovenop. Bestrijk dat laatste velletje ook met olie.
Herhaal dat voor alle bakjes.
In een kom meng je de eieren en de room met de Italiaanse kruiden.
Verkruimel de feta boven de kom en meng alles met een spatel goed door.
Roer dan de uitingen erdoor.
Verdeel het ei mengsel over de bakjes en zet de bakplaat in de oven.
Bak 25 minuten tot de taartjes goudgeel zijn.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen