Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidkoek met walnoten en rozijnen
Andréa
Een recept voor kruidkoek met walnoten en rozijnen zonder boter of ander vet. Lekker van smaak en een heerlijke traktatie.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
1
uur
uur
Totale Tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Lunch Recept, Ontbijt, Zoete Baksels
Wereldkeuken
Nederlands
Hoeveelheid
8
plakken
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olie
▢
3
eetlepels
walnoten
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
5
theelepels
koekkruiden
▢
½
theelepel
zout
▢
250
gram
bruine suiker
▢
1
theelepel
azijn
▢
200
ml
melk
▢
3
eetlepels
krenten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Bekleed de bodem van een cake vorm met bakpapier.
Hak de walnoten grof.
Meng in een kom de droge ingrediënten: het zelfrijzend bakmeel, kruiden, zout en suiker. Roer alles goed door met een vork.
Vervolgens roer je de azijn en melk erdoor en mix je alles op lage stand goed door tot het gemengd is.
Voeg de krenten en walnoten toe en meng die met een spatel door het beslag.
Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake 1 uur in de oven.
Laat de kruidkoek 5 minuten staan en haal hem dan uit de bakvorm.
Laat hem afkoelen op een rooster.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen