Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroenkoekjes
Andréa
Een recept voor citroenkoekjes. Als je weinig tijd (20 minuten) hebt en je wilt toch een heel lekker koekje maken, dan raad ik je deze zeker aan.
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
12
minuten
min
Totale Tijd
17
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
20
koekjes
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
5
plakjes
bladerdeeg
▢
2
citroenen
rasp
▢
2
eetlepels
suiker
▢
1
ei
losgeklopt, maat L
▢
2
eetlepels
geschaafde amandelen
fijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij elk plakje bladerdeeg in vieren en leg op de bakplaat.
Meng het citroenrasp en het ei.
Smeer met een kwastje het eimengsel op de bladerdeeg vierkantjes
Strooi de suiker en het amandelschaafsel over de koekjes.
Schuif de koekjes in de oven en bak tot ze mooi bruin zijn in ongeveer 12 minuten.
Laat 5 minuten staan en leg de koekjes dan op een rooster zodat ze goed afkoelen.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen