Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde minestrone soep
Andréa
Een heerlijke Italiaanse getinte gevulde minestrone soep. Met veel verse tomaten, groenten en pasta. Vegetarisch en geschikt voor lunch of diner.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Lunch Recept, Soep
Wereldkeuken
Italiaans
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
400
gram
tomaten
verse , gewassen en in blokjes gesneden
▢
1
liter
groentebouillon
▢
50
gram
fusilli
▢
1
cm
winterwortel
in plakjes van ½ cm dik gesneden
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
▢
2
stengels
bleekselderij
in smalle ringen
▢
1
courgette
in blokjes van ½ x ½ cm gesneden
▢
Parmezaanse kaas
garnering: optioneel en naar smaak
▢
zout en peper
naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
In een soeppan verwarm je de olie.
Laat het uitje in 3 minuten glazig worden, voeg dan de knoflook toe en roerbak die 30 seconden mee.
Zet het vuur zacht, voeg de tomaten toe, bak 1 minuut en schenk dan de kippenbouillon erbij.
Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Doe de fusilli, winterwortel, kaas en bleekselderij erbij en sudder nog eens 5 minuten.
Doe dan de courgette erbij en kook alles nog eens 5 minuten op laag vuur.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer meteen (zet een bakje Parmezaanse kaas erbij zodat iedereen die naar smaak kan toevoegen).
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen