Muesli cake, net zo lekker, net wat gezonder. Met muesli, volkorenmeel, walnoten en krenten en dat is pas echt heerlijk.
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur20 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Overige keukens
Porties 10plakken
calorieën 385kcal
Ingrediënten
75gramkrenten
75gramwalnoten
200gramboterkamertemperatuur
200gramsuiker
⅛theelepelzout
4eierenmaat L
150gramvolkoren meel
50grammuesli
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
Beboter een cakeblik en bestuif met bloem.
Klop het overtollige bloem uit het bakblik.
Breng wat water aan de kook en giet dat over de krenten die je in een vuurvaste schaal hebt gedaan.
75 gram krenten
Laat 10 minuten staan en giet dan het water af en laat de krenten goed uitlekken.
Hak de walnoten fijn en rooster ze op laag vuur in een droge pan ongeveer 3 minuten tot ze nootachtig ruiken.
75 gram walnoten
Doe de boter en suiker in een kom en meng met de mixer ongeveer 3 minuten tot het mengsel lichtgeel en luchtig is.
200 gram boter, 200 gram suiker
Voeg het snufje zout en de eieren één voor één toe, terwijl je blijft mixen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
⅛ theelepel zout, 4 eieren
Zet de mixer snelheid omlaag en meng het meel erdoor.
150 gram volkoren meel
Meng met een spatel de muesli door het beslag.
50 gram muesli
Giet het cakebeslag in de bakvorm en zet in de oven.
Bak de cake gedurende 1 uur tot hij gaar is.
Laat 5 minuten staan en los dan de cake op een rooster.
Laat hem verder afkoelen.
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en makkelijk met één druk op de knop: 2. Krenten: Laat ze 15 minuten weken in heet water, zodat ze tijdens het bakken niet verbranden.3. Walnoten: Rooster ze lichtjes voor nog meer smaak. Je kunt de walnoten ook vervangen door amandelen of pecannoten. Als je een notenallergie hebt, laat de walnoten dan weg. Aan het recept hoef je niets te veranderen.4. Muesli: Deze chocolade muesli is heerlijk als je zelfgemaakte granola wilt gebruiken!5. Oven: Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.6. Afkoelen: Laat de granola cake na het bakken vijf minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt. Hierdoor krimpt de cake iets, waardoor hij makkelijker uit de bakvorm te halen is.7. Gaarheid: Je controleert of een cake gaar is door een satéprikker in het dikste gedeelte (vaak het midden) te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.8. Bewaren
Kamertemperatuur: Wikkel je ontbijtkoek in aluminiumfolie en bewaar deze op kamertemperatuur. Zo blijft het een week goed.
Koelkast: Je kunt deze zoete lekkernij niet in de koelkast bewaren vanwege de vochtige omgeving daar; de structuur zal veranderen.
Diepvries: Je kunt de granola cake invriezen. Wikkel het in folie en vervolgens in een diepvrieszak of bakje. Zo blijft het drie maanden goed. TIP, snij de cake in plakjes, zodat je de cake per portie kunt ontdooien. Ontdooi de cake bij kamertemperatuur.