Zelf Kip Korma Maken is zo makkelijk. Zonder pakjes en zakjes zet je deze klassieker snel op tafel. De kip is mild gekruid en gestoofd in een dikke saus. Echt comfort food. En door het vooraf te marineren in een yoghurt kruiden marinade heeft het vlees extra veel smaak. Lekker puur, zelfgemaakt.
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Kipfilet - Gebruik kipfilet of kip haasjes voor dit recept.3. Yoghurt - Voeg yoghurt toe aan de marinade om het vlees malser te maken. Het zuur zal de eiwitten in de kipfilet afbreken. En daardoor wordt je kip zachter.4. Koriander of Peterselie - Strooi dit na het stoven over de Kip Korma voor extra smaak. Ik heb de keuze gegeven in koriander of peterselie. Koriander is namelijk een bijzonder kruid. Voor de één heeft het iets weg van een combinatie citroen met peterselie (lekker fris dus). De ander ervaart het als een zeepsmaak. Behoor je tot de laatste groep, gebruik dan peterselie.5. Amandelschaafsel - Geeft een zoete nootachtige smaak. Je kunt ook fijngehakte cashewnoten gebruiken.6. - Bewaren
Marineren - In de koelkast kan de kip tot 48 uur gemarineerd worden. Je kunt ook kip toevoegen en marineren in een diepvriesdoos of zak. Bij het ontdooien zal de kip marineren (laat ontdooien in de koelkast)
Koelkast - Bewaar de Kip Korma afgedekt drie dagen in de koelkast.
Diepvries - Bevries de Indiase Curry kip maximaal drie maanden in de vriezer. Laat het ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Verwarm de curry opnieuw in de magnetron of doe hem in een pan met een beetje extra water en verwarm opnieuw op medium hoog vuur.
7. - De voedingswaarde is per persoon, ervan uitgaande dat je dit met vier personen eet.