Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse kipfilet van de barbecue
Andréa
Italiaanse kipfilet van de barbecue. Een lekker recept met zelfgemaakte Italiaanse kruidenmix. De kip omwikkel je met serranoham voor nog meer smaak.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
10
minuten
min
Totale Tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Italiaans
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
Italiaanse kruidenmix
▢
3
eetlepels
basilicum
gedroogd
▢
5
eetlepels
oregano
▢
2
eetlepels
rozemarijn
▢
2
eetlepels
tijm
▢
½
eetlepel
chili vlokken
▢
1
eetlepel
knoflookpoeder
Kipfilet toscaans gekruid met serranoham
▢
4
kipfilet
haasjes
▢
4
eetlepels
Italiaanse kruidenmix
▢
4
plakjes
Serrano ham
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Italiaanse kruidenmix
Pak een kom en doe alle kruiden afgemeten in de kom.
Meng alles goed door elkaar door er met een lepel goed te mengen.
Doe in een afgesloten bakje en bewaar tot gebruik (de smaken blijven ongeveer 1 maand goed)
Kipfilet toscaans gekruid met serranoham
Leg de kipfilet tussen 2 plastic folie en sla ze plat.
Strooi op elke kipfilet 1 eetlepel Italiaanse kruiden (zorg dat je ze over twee kanten goed verspreidt.
Leg een plakje serranoham voor je neer en rol de kip hierin.
Besmeer de kipfilet met zonnebloem olie.
Grill de kipfilet aan elke zijde ongeveer 5 minuten tot de kip gaar is (altijd even checken, je wilt geen voedselvergiftiging oplopen)
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen