Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ijskoffie fris, lekker en romig
Andréa
Een romige ijskoffie, die je wel elke dag zou kunnen drinken. Een heerlijk zomers drankje, superlekker en makkelijk te maken.
Kook Tijd
5
minuten
min
afkoelen
45
minuten
min
Totale Tijd
50
minuten
min
Gang
Drankjes
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
750
ml
koffie
sterke
▢
4
eetlepels
poedersuiker
▢
200
ml
slagroom
▢
IJsklontjes
of gemalen ijs
▢
1
eetlepel
amaretto
optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Zet de koffie en los de poedersuiker hierin op.
Laat hem afkoelen in de koelkast tot hij goed koud is.
Meng in een maatbeker (dat schenkt later makkelijker in de glazen of kopjes) de koffie met de slagroom.
Optioneel: roer ook de amaretto door de koffie.
Verdeel de ijsklontjes over de glazen of kopjes en schenk de koude ijskoffie erop.
Bestrooi ter garnering met wat cacao en steek een rietje erin.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen