Gin citroen drumsticks zijn heerlijke kippenpoten gemarineerd in een goede scheut gin, citroensap en honing. Daardoor wordt het vlees mals en krijgt het een heerlijke smaak
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 40 minutenmin
Marineren 3 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur45 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
80mlgin
2citroenen
3eetlepelshoning
zout en peper naar smaak
zonnebloemolie
8chicken drumsticks
2eetlepelsboter
partjeslimoen voor serveren
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng in een schaal de gin, het sap van de 2 citroenen, de honing, zout en peper en de zonnebloem olie.
Leg de drumsticks erin en wentel ze goed om, zodat alles goed bedekt is met marinade.
Marineer voor 1-3 uur, waarbij je elk half uur zorgt dat alle drumsticks van marinade worden voorzien.
Laat de kip uitlekken (en bewaar de marinade)
Smelt de boter in een hapjespan en bak de kip aan tot hij bruin is.
Schenk de marinade erbij en zoveel water dat de kippenpoten net onder staan en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen op laag vuur.
Laat de kippenpoten goed uitlekken.
Steek de barbecue of grill aan en bak de kippenpoten krokant in 6-8 minuten (draai tussendoor goed om).