Geniet van deze gezonde havermoutpannenkoeken met pruimen compote. Door de havermout vullen deze lekkere pannenkoeken goed en hebben ze veel vezels. Samen met de heerlijke zoete pruimencompote, die je maakt zonder pakjes en zakjes van verse pruimen heb je een heerlijk ontbijt, brunch of lunch recept. Dit zomerse gerecht ga je vaker maken!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
rusttijd 30 minutenmin
Totale Tijd 55 minutenmin
Gang Lunch Recept, Ontbijt
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 1persoon
Ingrediënten
Havermout pannenkoekjes
125grammagere yoghurt
1eimaat L
100mlmelk
1eetlepelmaple syrup
4eetlepelshavermout
boterom in te bakken
pruimen compote
500grampruimen
2eetlepelshoning
1theelepelgemalen kaneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Havermout pannenkoekjes
Meng in een kom de yoghurt, ei, melk en Maple syrup.
125 gram magere yoghurt, 1 ei, 100 ml melk, 1 eetlepel maple syrup
Roer de havermout erdoor en laat het 30 minuten staan. Het beslag wordt lekker dik.
4 eetlepels havermout
Smelt wat boter in de pan en voeg 1 soeplepel beslag toe.
boter
Bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten aan elke zijde en ga door tot het beslag op is.
pruimen compote
Maak de pruimen schoon, halveer ze en haal de pit eruit.
500 gram pruimen
Snij ze in kleine stukjes.
Doe de pruimen in een steelpan en voeg de honing en kaneel toe.
2 eetlepels honing, 1 theelepel gemalen kaneel
Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Schep de compote in een kommetje en serveer warm of koud.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en makkelijk met één druk op de knop: 2. Variaties
In plaats van Maple syrup kun je ook een banaan prakken met een vork en toevoegen.
Ook lekker is om wat (gemalen) noten toe te voegen aan het beslag. Ongeveer 2 eetlepels.
3. Bewaren
Koelkast: De pannenkoeken en pruimencompote kun je afgedekt tot twee dagen in de koelkast bewaren.
Diepvries: De pannenkoeken kun je invriezen. Leg een bakpapier tussen de pannenkoeken, zodat ze niet aan elkaar plakken. Ook de pruimencompote kun je invriezen. Beiden bewaar je in een diepvrieszak of bak. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen: Verwarm de pannenkoeken in de magnetron, bak opnieuw in een koekenpan of verwarm 15 minuten in een oven bij 160 °C. De pruimencompote kun je zowel koud als warm eten. Wanneer je deze warm wilt eten, voeg je twee eetlepels water toe aan de compote. Verwarm vervolgens de compote op gemiddeld vuur in een steelpannetje, terwijl je roert.