Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse ijskoffie
Andréa
Een recept voor Mexicaanse ijskoffie rocks! Een heerlijke ijskoffie gemaakt van een espresso die met heerlijke specerijen op smaak is gebracht.
Kook Tijd
10
minuten
min
afkoelen
2
uur
uur
Totale Tijd
2
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Drankjes
Wereldkeuken
Mexicaans
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
750
ml
espresso
▢
2
pijpjes
kaneel
▢
4
kruidnagels
▢
1
steranijs
▢
2
pimentbessen
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
IJsblokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Zet de koffie, zodat hij goed sterk is en doe over in een maatbeker van tenminste 1 liter (dat schenkt later beter).
Doe de kaneel, kruidnagels, steranijs en vanille extract erbij.
Kneus de pimentbessen en voeg die ook aan de koffie toe.
Zet de koffie in de koelkast en laat door en door koud worden (en de smaken van de kruiden goed inttrekken).
Schep wat ijs in het glas en schenk de koffie erop.
Serveer meteen
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen